Suriname Eye Center bezig met capaciteitsuitbreiding
19 May 2014, 04:00
foto
Bedrijfsleider Jules Esajas van Suriname Eye Center en een medewerkster. (Foto: ASP)


Suriname Eye Center van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is bezig met capaciteitsuitbreiding. Bedrijfsleider Jules Esajas zegt dat momenteel negen oogartsen verbonden zijn aan de oogpoli. Zes tot zeven oogartsen werken dagelijks op de poli, terwijl twee tot drie door de week opereren. ''Wij willen het aantal oogartsen brengen naar twaalf. Dat dekt de behoefte'', zegt Esajas.

De berekening is gemaakt op basis van een onderzoek. Dagelijks bezoeken ruim driehonderd patiënten de oogpoli. Hoewel de druk groot is, wordt dit goed opgevangen door goede protocollen. ''Bovendien zorgen wij er ook voor dat het proces binnen Suriname Eye Center zodanig verloopt dat er geen oponthoud is''. Er is reeds een oogarts in opleiding in het buitenland. Deze komt na anderhalf jaar terug, rondt zijn studie in Suriname af, waarna hij kan worden ingezet binnen de oogpoli. Een tweede arts is reeds in Suriname begonnen met zijn opleiding. ''Er hebben ook oogartsen vanuit het buitenland gesolliciteerd'', meldt Esajas.

Zeker drie tot tien patiënten die dagelijks een bezoek brengen aan de poli kunnen ook bij de opticien terecht. Esajas zegt dat een opticien speciaal is opgeleid om goede oogmetingen te doen. Mocht de opticien stuiten op onregelmatigheden, dan wordt de patiënt ook verder verwezen naar de oogarts. Esajas zegt dat er steeds aan de weg wordt getimmerd om beter te presteren en de dienstverlening naar de burgerij te verbeteren. De standaarden en normen die gehanteerd worden binnen Suriname Eye Center zijn volgens hem internationaal vergelijkbaar.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May