Beveiliging Rosebel krijgt bijscholing
20 Jan 2014, 19:30
foto


Beveiligingswerkzaamheden en de ontwikkelingen binnen dit vakgebied, vereisen dat beveiligingsambtenaren zich periodiek trainen en bijscholen. Zo ook het beveiligingspersoneel van Iamgold Rosebel Gold Mines NV.

Op de Rosebel plant te Brokopondo hebben 26 beveiligingsmannen hun certificaat ontvangen na een bijscholingscursus voor Buitengewoon Agenten van Poltie (BAVP). Het Caribische opleidingsinstituut voor veiligheid, beveiliging, integriteits- en managementopleidingen, Scientia NV, heeft een speciaal programma voor deze groep cursisten ontwikkeld.

Gedurende vier dagen hebben de BAVP-ers van het bedrijf een intensieve training gevolgd. Ze hebben er zowel theoretische kennis als beroepsvaardigheden geleerd. Volgens het opleidingsinstituut is het “absoluut noodzakelijk om guards die bewapend zijn goed op te leiden om de veiligheid te waarborgen.” De docenten zijn oud-politieambtenaren, die zijn of waren verbonden aan de Politieacademie van Suriname.

In totaal hebben 59 beveiligingsambtenaren deelgenomen aan de training. De rest krijgt zijn certificaat op een later tijdstip. Scientia NV zegt dat de behoefte aan dergelijke opleidingen bewijst dat Suriname zich bewust is van het belang van verdere professionalisering op security-gebied.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October