Vandaag proclamatie Platform Surinaamse Diaspora
23 Nov 2013, 07:00
foto


Vandaag, twee dagen voor de 38ste viering van de onafhankelijkheid, wordt in Driebergen, Nederland, het 'Platform Surinaamse Diaspora' (PSD) geproclameerd. De stichting Kenniskring Nederland Suriname, stichting Surinaams Inspraak Orgaan, en de Vereniging Surinaamse Nederlanders tekenen dan een samenwerkingsconvenant.


Een van de initiatiefnemers, Robby Makka van Kenniskring Nederland Suriname, zegt aan Starnieuws dat de organisaties samen meer dan veertig jaar ervaring hebben. "We gaan het glas heffen en het volkslied zingen. De Surinaamse ambassade en het consulaat doen niks, dus moet er een compensatie zijn", merkt Makka.

Drie bergen

Makka merkt op dat het Platform dwars door landen, partijen en organisaties heengaat. "It takes three to tango en de locatie is Driebergen, want de drie organisaties zijn als drie bergen", legt Makka uit.
Het PSD zal activiteiten organiseren over de diaspora op basis van de expertise van partijen. Het voorzitterschap zal rouleren, waarbij om de zes maanden een van de drie organisaties de leiding zal hebben.

Het werkgebied van het PSD beslaat ook andere continenten buiten Europa. De landen waar de nadruk naast Nederland zal liggen, zijn: de Verenigde Staten, India, Indonesië, de voormalige Nederlandse Antillen en het overige grondgebied van de Caricom.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June