Pigot vanaf vrijdag lid van De Nationale Assemblee
21 Nov 2013, 08:00
foto


De Nationale Assemblee zal Hesdy Pigot (Nieuw Front/NPS) vrijdag tijdens een openbare vergadering toelaten als lid. Daarvoor zal hij eerst worden beëdigd, waarna het onderzoek van de geloofsbrieven plaatsvindt. Na de toelating zal het nieuwe parlementslid zijn 'maiden speech' houden.

Pigot heeft intussen bewilligd bij de voorzitter van het Hoofdstembureau Paramaribo, districtscommissaris Mohamad Kasto. De NPS'er wordt toegelaten als assembleelid nadat partijgenoot Ronald Venetiaan op 27 oktober besloot om het lidmaatschap van het parlement te beëindigen. Pigot zal zich vooral richten op sport en gezonde leefstijl. Zijn dochter en twee zonen zijn topzwemmers en hebben nationaal en internationaal vele medailles en prijzen in de wacht gesleept.

Na de vergadering waarin Pigot wordt toegelaten als assembleelid, zal De Nationale Assemblee zich verder buigen over de ontwerpwet 'vaststelling van de status van Personen van Surinaamse Afkomst'. Hierin worden de rechten en plichten die uit deze status voortvloeien opgenomen. Het gaat om een initiatiefvoorstel ingediend door André Misiekaba, Marinus Bee, Paul Somohardjo, Rabin Parmessar (intussen geen lid meer van het parlement), en Jennifer Simons.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May