Keukens Naschoolse Opvang al 5 maanden niet uitbetaald
16 Nov 2013, 10:00
foto
Ann Sadi (Foto: ASP)


De keukenhouders van het project Naschoolse Opvang in Commewijne zijn al vijf maanden niet uitbetaald. Het gaat om ruim twintig keukens die alle scholen in het district moeten voorzien van voeding. De keukenhouders zijn woedend en weten niet waar ze aan toe zijn.

''Wij wachten al vijf maanden op onze betaling, maar steeds weer worden we van het kastje naar de muur gestuurd. Wanneer we de coördinator Ann Sadi bellen, dan neemt ze ook niet op. We moeten steeds weer schulden maken om verder te gaan met het leveren van diensten'', zegt een keukenhouder. Hij is bang dat er maatregelen tegen hem zullen worden getroffen als hij openlijk zijn beklag doet bij de commissie. Hij zegt dat eerder een keukenhouder moest aanhoren dat hij geen diensten hoefde te leveren aan de scholen, omdat hij openlijk zijn irritatie had getoond over de late uitbetaling.

Administratieve fouten
In een reactie bevestigt coördinator van het project in Commewijne, Ann Sadi, dat vanaf dit jaar er geen geld is uitbetaald. Volgens haar heeft dit gelegen aan administratieve fouten. ''De keukens hebben de verkeerde informatie doorgespeeld aan ons, waardoor we niet op tijd kunnen betalen'', zegt ze. Volgens haar is het de schuld van de keukenhouders zelf dat ze niet worden uitbetaald.

''Hoe komt het dat ze al meer dan een half jaar administratieve fouten heeft geconstateerd en deze nooit oplost? Hebben alle keukens fouten gemaakt? Zijn we allemaal dom'', reageert een keukenhoudster boos. Ze vindt dat Sadi onbetrouwbaar is en wil dat de commissie een onderzoek start.
Reeds vanaf zijn aantreden heeft minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling gepleit voor de 'ownership' van de naschoolse opvang. Sadi blijft erbij dat ze een transparant beleid voert en dat ze geen problemen heeft als het project onder het ministerie zal vallen. (ASP)
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April