Santokhi: U zit op een omgekochte stoel
12 Jul 2010, 13:23
foto


"Mevrouw de voorzitter, u zit op een omgekochte stoel. Het is niet persoonlijk bedoeld. Maar er is grof geld betaald bij de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter", aldus assembleelid Chandrikapersad Santokhi die ook minister is van Justitie en Politie. Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons vroeg Santokhi herhaaldelijk om de stoel niet te bespreken.

Santokhi betoogde dat er verraad is gepleegd door twee leden van het parlement. Er is volgens hem geld bij elkaar geharkt om het verraad te kunnen betalen. Volgens Santokhi is het geld voor de omkoping gezocht bij ondernemers, handelaren en het crimineel circuit. De parlementariër merkte op dat het criminele circuit invloed wil uitoefenen in het hoogste college van staat. "Er is sprake van corruptie en een verzoek om een justitieel onderzoek is afgestemd. Maar de informatie is intussen doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie", aldus Santokhi.

De parlementariër merkte op dat de politie op een onjuiste wijze is ingeschakeld door de voorzitter van het parlement. Daarom is er volgens hem geen proces-verbaal opgemaakt. Ook geen rapport, maar er is een brief geschreven door de hoofdinspecteur naar de procureur-generaal. Volgens Santokhi is er geen strafbaar feit gepleegd, anders had de politie de afdeling fraude ingeschakeld.
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August