Blaka Watra kan komend weekend weer opengaan
02 Sep 2013, 14:00
foto
Kapitein Muriel Fernandes van Cassipora belooft aan de bestuursdienst Para dat alle maatregelen getroffen zullen worden te Blaka Watra. (Foto: BIC Para)


Als de veiligheid en hygiëne op het recreatieoord Blaka Watra worden aangepakt, kan het oord het komende weekend weer opengesteld worden. De kapitein van het inheemse dorp Cassipora Muriel Fernandes heeft zich vandaag aangemeld bij de bestuursdienst van Para. Dit dorp is verantwoordelijk voor het oord, dat zondag door de bestuursdienst per onmiddellijke ingang is gesloten.

Het oord voldoet niet aan de veiligheidsvoorwaarden. Er waren geen lifeguards aanwezig en afvoerwater van een septic tank komt in het kreekwater terecht, deelt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para mee. Ongeveer 200 bezoekers werden door de bestuursdienst gesommeerd om het oord onmiddellijk te verlaten. Volgens Stuard Lemmert van de bestuursdienst kunnen de zaken binnen een week in orde worden gemaakt. Fernandes beloofde er alles aan te doen om de veiligheid en hygiëne op het oord optimaal te maken.

De maritieme politie, leden van de brandweer en het personeel van het districtscommissariaat Para, doen de oorden geregeld aan. Een van de basisvoorwaarden is dat het oord over gecertificeerde lifesavers/lifeguards moet beschikken. De controlewerkzaamheden zijn in de vakantie verder opgevoerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May