Girjasing: Belfort regelt vriendjes ten koste van land
16 May 2013, 00:00
foto
De voordracht van minister Edward Belfort is aangehouden door de rvm.


Minister Edward Belfort heeft naast een schrijven van korpschef Humphrey Tjin Liep Shie ook een brief van de Surinaamse Politie Bond ontvangen over voordrachten die hij heeft gedaan voor benoeming van drie politie-inspecteurs tot hoofdinspecteur. De raad van ministers (rvm) hield de voordracht aan en heeft nadere informatie gevraagd.

Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) zegt aan Starnieuws dat hij in De Nationale Assemblee aan de kaak heeft gesteld dat de minister van Justitie en Politie benoemingen doordrukt. "Toen is van alle kanten ontkend dat dit het geval was. De minister heeft ons met een kluitje in het riet gestuurd. En nu blijkt dat hij buiten de leiding en bond van de politie om, vriendjes van hem wilde benoemen", benadrukt de politicus.

Samenleving wordt opgezadeld
Het managementteam van het Korps Politie Suriname heeft de minister gevraagd om de voordrachten in te trekken. Twee van de inspecteurs hadden van de korpschef een negatieve beoordeling gekregen. Zij hadden opgemerkt dat ze andere kanalen hebben om de bevordering toch in orde te krijgen. De korpschef voelt zich ernstig ondermijnd. Ook de bond staat achter de leiding van het KPS, omdat dit voor onrust zal zorgen bij de leden.

"De minister wil zijn vrienden uit het verleden duidelijk regelen. Zo heeft hij zijn vriend, onderdirecteur John Seedorf SRD 200.000 aan overuren bezorgd. En nu worden andere vrienden geregeld", merkt Girjasing op. Hij vindt dat de samenleving opgezadeld wordt met allerhande zaken. Mensen worden op posten geregeld terwijl zij niet berekend zijn voor hun taak. "Ik merk dat deze minister echt een probleem heeft met zichzelf en de samenleving meesleept erin", meent Girjasing.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November