Surinaamse ambassade Parijs functioneert normaal
15 Apr 2013, 12:00
foto
De Surinaamse ambassade in Parijs. (Foto: Google maps)


De Surinaamse ambassade in Parijs functioneert normaal, de ambassade is niet gesloten, er zijn geen sloten verwisseld, het personeel is in place en ambassadeur Harvey Naarendorp is bezig zijn werk te doen. Zo reageert minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken in een uitgegeven statement op het bericht dat de eigenaar van het pand in Parijs het ambassadepersoneel buiten heeft gezet.

De Ware Tijd bericht in haar editie van vandaag dat de Surinaamse ambassade in Parijs donderdag uit het pand is gezet door de eigenaar van het gebouw. De uitzetting zou het gevolg zijn van een maandenlang dispuut tussen Suriname en de pandeigenaar over het koopbedrag.

Het pand waarin de Surinaamse ambassade in Parijs is gehuisvest - Rue Du Ranelagh - ligt in een bepaalde gemeente waar er specifieke regels gelden voor een aantal dingen, legt minister Lackin uit. Zo moeten in het pand faciliteiten worden aangebracht voor mensen met een beperking, veiligheidsvoorzieningen zoals een bepaald aantal brandblusapparaten, somt de bewindsman op. Ook moeten de stopcontacten niet binnen het bereik zijn van kinderen die eventueel op de ambassade komen.

Lackin benadrukt: “We gaan heel zorgvuldig om met staatsmiddelen.” Dat zou een van de redenen zijn waarom de aankoopsom van ruim vijf miljoen euro is gestort op een rekening waarover de staat Suriname controle blijft hebben - de zogeheten escrow-rekening - totdat de uiteindelijke beslissing is gevallen voor koop. Hij vindt het jammer dat de samenleving onnodig in een bepaalde situatie wordt gebracht met informatie die makkelijk kan worden nagetrokken. “Ik weet niet wat de bedoeling ervan is.”
Advertenties