Ingezonden: Twee Rick Ross
30 Mar 2013, 16:30
foto
Rick Ross (foto: officiële website artiest)


Uit verzamelde informatie van het internet is gebleken dat er sprake is van twee Rick Ross. De populaire Rick Ross is geboren in Carol City en kreeg de naam van William Leonard Robert II. Hij heeft de middelbare school afgerond en bezocht de Albany State University (baseball). De echte Rick Ross heeft als officiële naam Ricky Freeway. Hij maakte een proces aanhangig tegen de man die hij beschuldigde zijn naam te hebben gestolen.

Rick Ross, de populaire rapper, won de rechtszaak en mocht de naam behouden. Uit de informatie blijkt ook dat de echte Rick Ross, dus de heer Ricky Freeway bekend staat als drugsdealer en niet de populaire Rick Ross die in Suriname op 6 april zal optreden. Op het internet is gesteld dat deze Rick Ross eens gewerkt heeft als gevangenisbewaarder, hetgeen hij categorisch ontkent. Men zou gemanipuleerd hebben met zijn foto.

De bewering van broeder Steven Meye dat de populaire Rick Ross zich bezig zou houden met Satanisme wordt op de site die ik kon raadplegen niet bevestigd. Integendeel! Als de heer Steven Meye en zijn organisatie geen bewijzen hebben, kan er een rechtszaak aanhangig gemaakt worden tegen hen. Hopelijk komt het niet zover. De Amerikaanse ambassade moet informatie geven over deze artiest die naar Suriname wordt gehaald, vooral omdat de volle evangelie gemeenten de reputatie van deze artiest in grote twijfel getrokken hebben om niet te spreken van aantasten van de integriteit van deze rapper.

Ook de EBGS heeft tijdens de Goede Vrijdag dienst opgeroepen tot waakzaamheid. Laat mij ook voor de duidelijkheid stellen dat ik nooit eerder van deze rapper had gehoord. Ik ben geen liefhebber van de hiphop muziek en verder interesseert het mij niet wie Ricky Ross naar Suriname haalt.
Het betalen met goud moet wel verantwoord worden. Kan/mag dat? Krijgt Rick Ross de vergunning om het goud uit het land te krijgen? Ik denk dat de minister van Handel en industrie, Buitenlandse Zaken en de president van de Centrale Bank duidelijkheid hierin moeten verschaffen.

Bert Eersteling
Advertenties