Politie neemt spullen krakers in beslag
18 Mar 2013, 20:00
foto
De politie bezig met de ontruiming op het Maretraiteproject in de omgeving van Tout Lui Faut.


"Er is aangifte gedaan door het directoraat Volkshuisvesting dat mensen veertig in aanbouw zijnde huizen onrechtmatig hebben gekraakt op het Maretraiteproject. Dit is gisteravond gebeurd. We hebben de mensen gezegd dat zij uit de woningen moesten gaan. Dit hebben zij geweigerd. Daarom hebben we besloten tot ontruiming over te gaan", zegt gewestelijk politiecommandant van Wanica, Robby Ramjiawan aan Starnieuws.

De mensen stellen dat ze in woningnood zijn en het te lang duurt voor ze een huis toegewezen krijgen. Het gaat om een groep ontevreden NDP'ers die geprobeerd heeft de politieke leiding in te schakelen om de ontruiming te voorkomen. Ramjiawan stelt dat de politie opgetreden is want er is aangifte gedaan tegen onrechtmatig bezet houden van de huizen. Dit is binnen 24 uur gebeurd. "In feite zijn ze op heterdaad betrapt", stelt de politiecommandant.

Nagenoeg alle eenheden van de politie waren betrokken bij de ontruimingsactie. De politie was er met ongeveer 175 personen. Ramjiawan zei dat de mensen vrij agressief waren. Toen zij niet bereid waren hun spullen weg te halen, heeft de politie alles in de prowagens geplaatst en weggebracht. Het gaat om onder andere matrassen, durotanks, huishoudelijke spullen, kleren, kozijnen, deuren. De goederen zijn overgebracht naar politiebureau Houttuin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May