Rotary schenkt brigadiertjes ‘Opo Yu Ai’ verkeersboekje
21 Feb 2013, 23:00
foto
Enkele verkeersbrigadiertjes poseren met hun verkeersboekje.


De Rotary Club Paramaribo (RCP) heeft gisteravond tijdens haar wekelijkse vergaderavond het Opo Yu Ai verkeersboekje gepresenteerd en overhandigd aan verkeersbrigadiertjes van enkele basisscholen. Het boek is een actualisering van een eerdere uitgave in 2005, ook al uitgegeven door de Rotary. De nieuwe uitgave combineert veilig verkeer en een schoon milieu. De boeken zijn ook te koop voor een bedrag van SRD 30.

De heruitgave van het boek is gedaan in verband met het 60-jarig bestaan van de serviceclub op 20 februari. Rotary Club president Djaienti Hindori, die de boekjes overhandigde aan de brigadiertjes, zegt met trots terug te kijken op een geslaagd gemeenschapsproject. Voor de uitgave van het boek heeft de Rotary ondersteuning gekregen van deskundigen van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en het Korps Politie Suriname. Het bedrijfsleven heeft gezorgd voor de financiën. Het project heeft ruim USD 24.000 gekost.

Oudste serviceclub
Het boek heeft onderwerpen over verkeer, kleurrijke illustraties en gedichten en teksten die zijn geschreven door dichter Orlando Emanuels. Voor de leerlingen van de vijfde klas van de basisschool, zijn er verkeersopdrachten die in groepen worden uitgevoerd.

Hindori, die op de feestvergadering terugkeek op 60 jaren Rotary, zegt dat de club bij de oprichting bestond uit slechts 23 leden. Nu staan er 67 geregistreerd. De RCP is de oudste Rotary club van Suriname en ook de oudste van het district waar zij staat geregistreerd. De club heeft door de jaren heen veel prominenten uit de samenleving aangetrokken en tal van gemeenschapsprojecten uitgevoerd. Tot de eerste projecten van de RCP behoren, het door het clublid en oud-president Johan Ferrier geïnitieerde project ‘Leert Uw land kennen’.

Elk jaar een nieuw thema
In de beginjaren was de focus vooral op het uitvoeren van lokale projecten. In de jaren zeventig werden de banden met de moederorganisatie, Rotary International, aangehaald door projecten op zowel regionaal als internationaal niveau te ondersteunen. Zo is ondersteuning geboden na natuurrampen en bij het elimineren van polio in de wereld.

Aan het eind van de jaren zeventig werd de Rotary Club Paramaribo Central opgericht en tien jaar geleden Rotary Club Paramaribo Residence. De Rotary filosofie, namelijk dienstbaar zijn aan de samenleving, is volgens Hindori ongewijzigd en de gedragscode, te weten ethisch denken en handelen, staat nog altijd even hoog in het vaandel. Elk jaar worden door de nieuwe Rotary International President een nieuw thema en een nieuwe slogan geïntroduceerd. De uit te voeren projecten worden zoveel als mogelijk hieraan gekoppeld.

“Wij hebben ervoor gekozen om ons diamanten jubileum in te luiden met een thema van nationaal belang, namelijk het bijdragen aan een verhoogde verkeersveiligheid, wederom toegespitst op onze jonge Surinamers. Dit doen wij in nauw overleg met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en het Korps Politie Suriname", zegt Hindori.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May