Manifestatie met lichtjes trekt veel publiek
14 Nov 2012, 00:00
foto
Het Ohm-teken op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto: Edward Troon)


De manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein met 1008 dia's werd bezocht door ruim duizend mensen. Ook toeristen hadden veel belangstelling voor de lichtjes, waarmee de kaart van Suriname, het Ohm-teken en andere symbolen werden gevormd.

Aniel Manurat, voorzitter van de stichting Shri Narmada Mata, zegt aan Starnieuws dat hij volgend jaar het beter zal doen. "Nu hebben wij het geprobeerd, maar volgende Divali zullen wij het groter aanpakken", belooft hij. Voor de 1008 dia's had de organisatie ook dekseltjes tegen de wind. De dia's staan symbool voor de 1008 namen van de Godin Lakshmi, die op Divali wordt vereerd. Zij brengt welzijn en welvaart. Manurat heeft gebeden voor voorspoed voor Suriname.

Applaus
Het constructiebedrijf Relasco heeft gezorgd voor de stalen frames waarop de dia's zijn geplaatst. De kaart van Suriname was twaalf bij twaalf meter. Toen de laatste dia aanging, applaudisseerde het publiek. Er zijn tien grote blikken ghee gebruikt om de lichtjes aan te steken. Ruim twintig personen waren betrokken bij de organisatie.

Veel mensen hebben foto's gemaakt bij de lichtjes op het Onafhankelijkheidsplein. Zij hebben genoten van het aanblik van zoveel dia's bij elkaar. Er waren ook culturele optredens. De organisatie blijft de wacht houden tot alle dia's opgebrand zijn. In de ochtend zal het Plein worden opgeruimd.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May