450 kinderen in Para leren hun gebit verzorgen
01 Nov 2012, 11:00
foto
Tandarts Upendra Gangaram Panday demonstreert aan kinderen uit Para hoe ze hun gebit moeten verzorgen.


Tandarts Upendra Gangaram Panday heeft kinderen van de openbare scholen te Matta en Pikin Saron in het district Para op een speelse manier bijgebracht hoe zij hun tanden moeten poetsen. Ongeveer 450 kinderen kregen een demonstratie over hoe het gebit aan de binnen-, boven- en buitenkant moet worden verzorgd.

De tandarts gaf alle kinderen een speciale tandenborstel voor die leeftijdsgroep en een tube tandpasta cadeau. De kinderen hebben beloofd dat wat ze geleerd hebben over gebitsverzorging zullen toepassen. De leerlingen en leerkrachten waren enthousiast over het initiatief van Gangaram Panday, die in Nederland woont. De tandarts wees de kinderen erop dat naast een goed gebit, het ook belangrijk is dat zij hun best doen op school. "Een goede toekomst begint met een goede scholing", hield hij de leerlingen voor.

De tandarts bracht ook een bezoek aan Speciaal Onderwijs Welgedacht C en de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname. Hij heeft eerder soortgelijke projecten uitgevoerd. Gangaram Panday kijkt tevreden terug op deze activiteit en is blij dat hij een bijdrage heeft geleverd aan de Surinaamse maatschappij, in het bijzonder de Surinaamse jeugd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May