Nieuwe occupatie wordt niet geaccepteerd
13 Sep 2012, 04:30
foto


Binnen de regering en de beleidscommissie is er consensus dat er geen nieuwe gevallen van occupatie getolereerd zullen worden. Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft deze kwestie aangekaart in de raad van ministers. Daar is duidelijk aangegeven dat er gewerkt wordt met de mensen die reeds in kaart zijn gebracht.

De mensen die het terrein van notaris Radjen Soerdjbalie te Goede Verwachting geoccupeerd hebben, zijn bezig afspraken met hem te maken. De eigenaar van het terrein heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat mensen niet door mogen bouwen. De in aanbouw zijnde huizen moeten worden afgebroken. Voor vandaag staat opnieuw een ontmoeting met Soerdjbalie op het schema.

Onderling oplossen
Assembleelid André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de werkgroep Goede Verwachting en lid van de beleidscommissie, zegt aan Starnieuws dat hij het toejuicht als de mensen met de eigenaar een oplossing vinden. "Maar wij blijven bij ons standpunt dat niet geaccepteerd zal worden dat mensen na de registratie geoccupeerd hebben", stelt de politicus.

Misiekaba merkt op dat uit onderzoek gebleken is en uit de woorden van de mensen zelf, dat de meesten elders een onderkomen hebben. Zij moeten teruggaan naar de plek van waar zij gekomen zijn. Als er zich toch enkele personen onder hen bevinden die het financieel moeilijk hebben, kunnen zij terecht bij Sociale Zaken. Het assembleelid merkt op dat er gewerkt wordt aan oplossing van het 'krakers probleem'.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May