Voj-resultaten Marowijne dit jaar flink verbeterd
03 Aug 2012, 08:00
De resultaten van het voorgezet onderwijs voor junioren (voj) in district Marowijne zijn in vergelijking met vorig jaar flink verbeterd. Van de Hubertus Waaldijkschool te Moengo slaagde 51,8% direct en van VOJ-Albina 50%. Dat is 10% meer dan het jaar daarvoor.

Goede motivatie bij leerlingen hebben de schoolresultaten redelijk opgeschroefd. Dit is de mening van de directeuren Merredith Holter van VOJ-Albina en Romeo Schalwijk van de Waaldijkschool.

Resultaten
Van de Waaldijkschool hebben van de 107 examenkandidaten 56 de eindstreep gehaald. Dat is 51,8 procent. 16 doen herexamens. Schalwijk zegt dat dit resultaat redelijk goed is ten opzichte van het vorige schooljaar. Toen namen 108 leerlingen deel aan de examens. Na de herexamens werd het slagingspercentage getild naar 40,7%. Schalwijk heeft een verklaring voor deze positieve ontwikkeling. "Sinds het eerste kwartaal zagen we dat de leerlingen goed gemotiveerd waren en de wil om te slagen zat erin bij hen wel degelijk in", zegt de schooldirecteur. Ook van de kant van de ouders is een positieve trend te constateren bij het schoolgebeuren. Schalkwijk zegt dat bij de ouderochtenden er een presentie werd genoteerd van ruim 90%.

"Ik mag niet ontevreden zijn", zegt Holter. Op VOJ-Albina zijn dertien van de 26 examenkandidaten direct geslaagd, wat neerkomt op 50 procent. Vier hebben herexamen en een leerling moet inhaalexamen maken.
Op de avond-opleiding Mulo hebben van 21 kandidaten zes de eindstreep gehaald. vijf voor de A- en één voor de B-richting. Drie kandidaten kregen herexamen. Cursusleider Don Tosendjojo vindt dit resultaat geweldig. "Sinds de start van deze opleiding zijn in de afgelopen vier jaar maar twee leerlingen geslaagd.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May