Snijders wacht schriftelijk vonnis af
24 Jul 2012, 00:00
foto
Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond.


De voorzitter van het Verbondsbestuur van de AVVS ‘De Moederbond’, Errol Snijders, wil nog niet reageren op de uitspraak van de kort gedingrechter. “Ik weet niet wat het vonnis precies is en onthoud me van commentaar totdat ik het in handen heb”, zegt hij aan Starnieuws.

De kort gedingrechter heeft gistermorgen de schorsing van de 21 lidbonden van de Moederbond opgeschort en verwezen naar de bodemgeschilrechter. Bij de toppers van de geschorste bonden, heerste er na de uitspraak een hoerastemming. Freddy Brug zei dat de dagen van Snijders als Moederbondsvoorzitter zijn geteld. Het is volgens hem een kwestie van enkele dagen.

De besturenvergadering die gistermorgen voor tien uur was uitgeschreven door het Verbondsbestuur is niet doorgegaan. “Onze advocaat heeft ons geadviseerd de vergadering nog niet te houden. Dus hebben wij dat aan de besturen voorgehouden”, zegt Snijders. In de statuten van de Moederbond staat dat de besturenvergadering binnen 3 maanden na schorsing moet aangeven, wat er verder moet gebeuren met de geschorste lichamen. De 21 geschorste bonden stapten naar de rechter om deze vergadering, waar ze naar verluid zouden worden geroyeerd, te stuiten. Snijders zegt dat hij tot op dit moment alles over de rechtspraak heeft vernomen uit de pers. Officieel heeft hij noch zijn advocaat iets in handen gehad.

De 21 lidbonden willen een grondig onderzoek naar de financiële huishouding van de Moederbond. Volgens Brug kunnen bedragen van meer dan US$ 300.000 niet worden verantwoord. “Snijders manipuleert en wil geen verantwoording afleggen”, zei hij gistermorgen op de persconferentie. Eerder liet Snijders aan Starnieuws weten dat de Moederbond niet over de financiële middelen beschikte om de accountant te betalen voor de jaarverslagen. Inmiddels zijn daar de middelen voor gevonden. Die mededeling zou ook worden gedaan aan de besturenvergadering.
Advertenties

Friday 20 September
Thursday 19 September
Wednesday 18 September