Componisten nemen Suripop cd in ontvangst
04 Jul 2012, 04:00
foto
De jongste componist Ultrice Rusland neemt de Suripop cd in ontvangst van Henry Cramer, bestuurslid van Stichting ter bevordering voor Kunst en Cultuur, in bijzijn van vocalist Molada Pinas. (Foto: Rachel Dompig)


De Stichting ter bevordering voor Kunst en Cultuur heeft de Suripop cd’s voor het eerst direct na de introductie van de clips overhandigd aan de componisten. Rein Carrot, schrijver van Dansiman, nam als eerste zijn cd in ontvangst. ‘Van de 46 inzendingen zijn de 12 finalecomposities geselecteerd door een negen-koppige jury.

“Suripop is een gift back van het bestuur aan de totale Surinaamse samenleving”, zegt Henk van Vliet, ondervoorzitter van stichting ter bevordering voor Kunst en Cultuur aan Starnieuws. De launch van Suripop 17 vond plaats in de auditorium van Self Reliance. Anders dan de voorgaande jaren heeft Etienne Stadwijk voor deze editie gebruik gemaakt van live muzikanten om een ander tintje aan het Suripop gebeuren toe te voegen.

Bij het presenteren van de nummers werd duidelijk zichtbaar dat het publiek genoot van de liederen. “Eigen geluid voor Surinaamse popmuziek. Zoals onze artiesten die maken, hoor je nergens op de wereld”, benadrukt Van Vliet trots. Ook Bryan Muntslag vindt Suripop 17 gewoon de bom. “Ik vind alle nummers goed en ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren op 3 augustus”, zegt hij. Dit jaar bestaat de stichting dertig jaar. Het bestuur is blij met het behaalde succes. Nel Stadwijk-Kappel, de moeder van Etienne bemoedigt het bestuur om het goede werk te blijven doen. Zij nam namens haar zoon zijn cd in ontvangst.

Rachel Dompig
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April