Betterson en Gopi bewindspersonen op RO
01 May 2012, 02:00
foto
Stanley Betterson, aankomend minister van Regionale Ontwikkeling.


Stanley Betterson (ABOP) zal het roer van Linus Diko overnemen op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Dit departement krijgt een onderminister. Deze functie wordt ingevuld door Mahinder Gopi (NDP), die secretaris is van president Desi Bouterse.

Betterson is 39 jaar oud. Hij is waarnemend hoofd Luchtvaartdienst. Betterson studeerde in 2003 af als Meester in de Rechten aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zijn afstudeerscriptie ging over de relatie tussen de overheid en de granman vanaf de vredesverdragen. Hij heeft van april 2004 tot september 2005 gewerkt op het ministerie van Regionale Ontwikkeling (Bureau Decentralisatie) als beleidsmedewerker belast met juridische aangelegenheden.

De aankomende minister heeft drie jaar lang als projectcoördinator gewerkt bij de Pater Alhbrinck Stichting. Van november 2001 tot 31 maart 2004 was hij bij Moiwana mensenrechtenorganisatie coördinator mensenrechten binnenland. Hij is vanaf 2008 tot heden docent Bestuursrecht en verdieping rechtsbescherming aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Betterson is president-commissaris van de Maritieme Autoriteit Suriname. Hij heeft ook onderzoek verricht naar rechten op de grond van inheemse en tribale volkeren. Betterson is predikant en jeugdleider bij Southern Baptist te Emmanuel Baptisten gemeente vanaf 2002 tot heden.

Achtergrond Gopi
Mahinder Gopi die onderminister wordt op dit departement is 50 jaar oud. Hij is vanaf 2003 lid van de Nationale Democratische Partij. Hij is hoofd verkiezingsadministratie van deze partij. Namens de NDP heeft Gopi ook in de Staatsraad gezeten van 2005 tot 2010. Hij is hoofdcoördinator NDP Binnenland. Gopi heeft gewerkt bij het bacovenbedrijf Surland. Hij was hoofd automatisering en quality manager.

Sinds het aantreden van Desi Bouterse als president is Gopi benoemd tot zijn secretaris. Hij heeft diverse projecten uitgevoerd in het binnenland en onderhoudt het contact met binnenlandse gezagsdragers.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June