Studie Nanni Zwamp: Waterbronnen efficiënter gebruiken
22 Mar 2023, 21:39
foto
Aanwezigen bij de presentatie van de resultaten van het onderzoek naar het Nanni Zwamp-ecosysteem op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. (Foto: LVV)


Efficiënter gebruik van waterbronnen, het ontwikkelen en toepassen van een waterbeheerschema voor de irrigatie en drainagesysteem en rekening houden met klimaatveranderingseffecten, zijn enkele van de aanbevelingen van een ecohydrologische studie van het Nanni Zwamp-ecosysteem. De bevindingen zijn maandag door adviesbureau Environmental Support Services (ESS) gepresenteerd op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De studie richtte zich op het begrijpen van de biodiversiteit, hydrologische functie en potentiële gevoeligheid voor veranderingen in het hydrologische regime die kunnen voortvloeien uit het voorgestelde programma. De definitieve resultaten zullen worden gepubliceerd op de website van het ministerie van LVV. LVV-landbouwdirecteur Soedeshchand Jairam zei dat de resultaten van de studie zullen bijdragen aan de agrarische ontwikkeling van Suriname.

De presentatie was onderdeel van het landbouwproductiviteitsproject SU-L1052. Dit project heeft als belangrijkste doelen het verhogen van de landbouwproductiviteit in Suriname. De deelnemers benadrukten het belang van actieve betrokkenheid en samenwerking van alle belanghebbenden bij de ontwikkeling en uitvoering van het programma.

De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van LVV, het Inter-Amerikaanse Instituut voor Samenwerking op het gebied van Landbouw (IICA), de Inter-American Development Bank (IDB), districtscommissariaat van Nickerie, Dienst Lands Bosbeheer (LBB), NIMOS, Natuurbeheer en andere partners. Belanghebbenden in Nickerie woonden de meeting virtueel bij, meldt de afdeling voorlichting van LVV.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April