Telesur-CEO Antonius zal CANTO twee jaar leiden
09 Feb 2023, 01:54
foto
Mike Antonius, directeur van Telesur, is voor 2 jaar voorzitter van Canto.


Directeur Mike Antonius van Telesur is tijdens de 39e Algemene Vergadering van de CANTO, gekozen tot voorzitter van deze organisatie. De komende twee jaren zal Antonius het voorzitterschap vervullen. Hij geeft aan dat het betekent dat Suriname een trekkersrol kan vervullen, met als doel ontwikkeling van de sector en het creëren van kansen voor Surinaamse bedrijven.

CANTO is een internationale organisatie bestaande uit telecom-operators en ICT-gerelateerde bedrijven, die zich richt op innovatie en ontwikkeling van de ICT-sector in de regio en de Amerika’s. “If you want to go quickly go alone, if you want to go far go with others,” aldus Antonius tijdens zijn eerste toespraak in de nieuwe rol. “Wij kunnen zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de digitale economie, zodat iedereen in het Caribisch gebied kan deelnemen. We leven immers in een digitaal tijdperk.We can’t leave anyone behind.” Daarom zal de focus van Antonius de komende 2 jaar gericht zijn op ‘DigitalTransformation’, meldt Telesur.

De culturele rijkdom van Suriname is ten volle tentoongesteld tijdens dit evenement. Van klederdrachten tot muziek en natuurlijk ook de culinaire diversiteit. De delegatieleden kregen elk een pangi tijdens de openingsceremonie, als symbool van de bijdrage die culturele diversiteit in eenheid, levert aan de ontwikkeling van Suriname in de regio. De pangi staat ook als symbool voor de marrons die reeds lang voor de officiële afschaffing van de slavernij, hun vrijheid hadden. “Ik leg me ook niet neer bij de status quo”, meent Antonius die hiermee de link legt met de digitale transformatie die verder
op gang moet komen in de regio. “We moeten de digitale gap elimineren.”

Antonius is de vierde Surinamer die deze functie mag bekleden. Zijn voorgangers waren John Neede, Iris Strijken-Wijdenbosch en Dirk Currie.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April