De meest waardevolle teams van WK 2022
22 Nov 2022, 02:56
foto
Jude Bellingham na zijn eerste WK-doelpunt tegen Iran in de openingswedstrijd van Engeland. (Photo News)


Engeland, dat op jacht is naar zijn tweede WK-titel, heeft de meest waardevolle ploeg in Qatar met Jude Bellingham bovenaan een lijst van meer dan 800 spelers, zo blijkt uit een onderzoek. Hier is een blik op hoe de andere grote partijen zich verhouden tot het toernooi:

Volgens een studie uitgevoerd door de Zwitserse onderzoeksgroep CIES Football Observatory, is de 26-koppige selectie van Engeland iets minder dan 1,5 miljard euro aan transferwaarde waard, met de 19-jarige Bellingham gewaardeerd op 202 miljoen euro.

De speler van Borussia Dortmund versterkte zijn reputatie als één van 's werelds beste jonge spelers met een fantastisch doelpunt in de 6-2 overwinning van Engeland op Iran in hun toernooiopener.

Brazilië staat tweede op de lijst met een transferwaarde van 1,45 miljard euro. Real Madrid-aanvaller Vinicius Jr. was met 200 miljoen euro hun meest waardevolle speler.

Frankrijk werd derde met een geschatte transferwaarde van 1,34 miljard voor hun ploeg. Paris St Germain aanvaller Kylian Mbappé was hun topspeler met een waarde van 185 miljoen euro.

De top drie werd gevolgd door Spanje (1,2 miljard euro), Portugal (1,15 miljard euro) en Duitsland (1,02 miljard euro).

De statistische techniek die in de studie werd gebruikt om het model te bouwen, was meervoudige lineaire regressie, met door clubs betaalde vergoedingen als een onafhankelijke variabele.

De steekproef omvat meer dan 2.000 transacties van spelers die zijn overgekomen van clubs in de vijf grote Europese competities in de periode juli 2012 tot november 2021.

De totale waarde van alle selecties op het WK werd geschat op 15 miljard euro.

Verzekerbare waarde
Volgens een analyse van Lloyd's of London - ondersteund door het Centre for Economics and Business Research - werden teams gerangschikt op basis van de collectieve verzekerbare waarde van hun spelers.

De ploeg van Engeland stond bovenaan de lijst met een geschatte verzekerbare waarde van US$ 3,74 miljard.

Ze versloegen Frankrijk (US$ 3,14 miljard) en Brazilië (US$ 3 miljard) om de eerste plaats te claimen. Lloyd's zei dat de beoordeling van de verzekerbare waarde een verscheidenheid aan statistieken omvat, zoals lonen, sponsoring, leeftijd en posities op het veld.

Met behulp van deze methodologie om het toernooi volledig uit te spelen, voorspelde Lloyd's dat Engeland - kampioen in 1966 - bovenaan in groep B in Qatar zal eindigen en knock-outoverwinningen zal behalen tegen Senegal, Frankrijk, Spanje en Brazilië. Bellingham werd beoordeeld als de meest verzekerbare speler, gevolgd door Mbappé en Vinicius Jr.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April