Vissector wil openheid over afspraken met Guyana
29 Jun 2022, 04:46
foto
De visserijsector dringt aan op openheid van zaken over toezeggingen aan de Guyanese regering over verstrekken vergunningen.


De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) en Suriname Seafood Associatie (SSA) willen openheid van zaken over het verstrekken van visvergunningen aan illegale Guyanese vissers. Er is een open brief geschreven aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Er zijn indringende vragen gesteld over toezeggingen die in augustus vorig jaar gedaan zijn door Surinaamse functionarissen aan de Guyanese regering over het verstrekken van visvergunningen. De sector wil weten wat het financiële voordeel is voor Suriname bij dergelijke afspraken. Gevraagd is naar de juridische onderbouwing en resultaten van het onderzoek dat gedaan zou worden. De sector wil weten wat de stand van zaken is over toezeggingen, toelatingen en het vermeend gedoogbeleid.

Ondanks herhaalde verzoeken, is er niet geantwoord door minister Ramdin, stellen de organisaties. Dit terwijl de Guyanese regering zich publiekelijk uitlaat over gemaakte afspraken. Verwacht wordt dat tijdens de Caricomtop in de periode van 3-5 juli deze kwestie ook ter sprake zal komen. Vóór de top wil de sector duidelijkheid over deze kwestie.

U kunt de brief hier downloaden.



pdf-icon.gif Open_brief_visvergunningen_aan_Guyanese_vissers.pdf                
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May