IMF-chef: G7-fondsen Oekraïne kunnen hyperinflatie voorkomen
19 May 2022, 12:40
foto
IMF-directeur Kristalina Georgieva spreekt tijdens een conferentie georganiseerd door het Vaticaan over economische solidariteit, in het Vaticaan. (Foto: Reuters)


Directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva zei donderdag dat ze "optimistischer" werd dat een G7-overeenkomst om Oekraïne te voorzien van nieuwe begrotingsmiddelen kan worden bereikt Ze zei dat deze middelen het land kunnen helpen hyperinflatie te voorkomen.

Georgieva zei in de marge van een bijeenkomst van de ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale bank dat het belangrijkste probleem voor de financiering de timing zou zijn - het vermijden van vertragingen die het land in monetaire financiering zouden kunnen duwen, waar de centrale bank de regering effectief financiert.

"Weet je, wat er gebeurt als een land monetaire financiering moet aangaan. Een oorlog brengt hyperinflatie en vervolgens verschrikkelijke, verschrikkelijke schade - waarvan we denken dat we die kunnen vermijden", zei Georgieva.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May