Suriname kampioen Carebaco 2011 bij volwassenen
30 Aug 2011, 14:00
foto
Het winnende badminton-team van Suriname. (Foto: Badminton bond)


Het Surinaamse badminton-team heeft bij de senioren het Caribisch kampioenschap behaald in Barbados. Er werd tweemaal met 3-2 gewonnen van gastland Barbados in een 'best of three' series wedstrijden op zondag en maandag.

De winstpartijen kwamen in beide matches steeds tot stand door overwinningen in het heren enkelspel (Virgil Soeroredjo), heren dubbelspel (Virgil Soeroredjo & Mitchel Wongsodikromo) en gemengd dubbel, Mitchel Wongsodikromo & Crystal Leefmans).

De vrouwenenkel (Priscille Tjitrodipo) en vrouwendubbel (Priscille Tjitrodipo & Crystal Leefmans) werden verloren. Dit jaar hebben bij de senioren maar twee landen deelgenomen aan het kampioenschap. Curaçao trok zijn team op het laatste moment terug. Jamaica, Trinidad & Tobago en Guyana hadden in een vroeg stadium besloten geen volwassen-team te laten participeren aan de Carebaco Games 2011 en enkel individueel mee te doen.

Junioren team koerst naar zilver
Bij de junioren teamwedstrijden om het Caribisch kampioenschap nemen vier landen deel. Suriname moest op de maandagochtend eerst tegen Puerto Rico opnemen. Enkel het gemengd dubbel van Alrick Toney & Crystal Leefmans werd gewonnen. Suriname verloor met 1-4.

In de middaguren speelde Suriname bij de jeugd zijn tweede teamwedstrijd tegen Trinidad & Tobago. Suriname won deze match met 4-1. Hierbij ging alleen de jongensenkel partij van Alroy Toney verloren. Vandaag speelt Suriname om de tweede plek (zilver) tegen gastland Barbados.

De individuele Carebaco wedstrijden starten morgen in het Sir Garfield Sobers Gymnasium.

Nardi Soerodimedjo
Freelance Badminton Reporter

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May