Kustwacht wil oplossing brandende kwesties
26 Nov 2021, 04:46
foto
Het personeel van de Kustwacht is sinds donderdagnacht in actie. De leiding zal vandaag het personeel toespreken. Beloofd is de knelpunten op te lossen.


De Algemene Bond Personeel Binnenlandse Zaken gaat ervan uit dat vandaag over de brandende zaken bij de Kustwacht concrete oplossingen zullen worden aangedragen. Het personeel van de Kustwacht is donderdagnacht in staking gegaan. Bondsvoorzitter Alisa Grant zegt aan Starnieuws dat waarnemend directeur Radjoe Bhola de bond om 9.00 uur zal ontvangen.

Het personeel is ontevreden over diverse zaken. Er is al langer dan een maand een brief gestuurd naar de leiding, maar een reactie is uitgebleven, ondanks dat er vaak aan de bel is getrokken, zegt Grant. De brandende zaken zijn:
- Communicatie tussen de leiding en personeel.
- Geen medici aanwezig op de schepen, waardoor de veiligheid niet is gegarandeerd.
- De inschaling van het personeel is onjuist en overuren worden niet volledig uitbetaald.
- Er zijn geen toelages.
- Incorrecte behandeling van het personeel.

De activiteiten zijn lamgelegd in afwachting van het gesprek met de leiding. Grant zegt dat de leiding van de Kustwacht beloofd heeft om het personeel toe te spreken vandaag over de zaken waarover er ontevredenheid is. Bhola heeft volgens Grant beloofd dat de zaken opgelost zullen worden. De bondsvoorzitter is er ingenomen mee dat er eindelijk gehoor wordt gegeven aan de roep. Zij hoopt dat de knelpunten op vreedzame manier naar tevredenheid opgelost worden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May