Suriname verliest ook tegen Costa Rica
17 Jul 2021, 00:03

In het Concacaf Golden Toernooi gaat Natio op zoek naar zijn eerste overwinning. In het Orlando City Stadium in Florida staan in Groep C Suriname en Costa Rica tegenover elkaar. Suriname had zijn eerste wedstrijd tegen Jamaica verloren (0-2), terwijl Costa Rica had gewonnen van groepsgenoot Guadeloupe. Ofschoon Natio de openingstreffer maakt in het duel, trekt Costa Rica aan het langste eind. De wedstrijd eindigt 2 voor Costa Rica en 1 voor Suriname.

De ogen zijn extra gericht op de Costa Ricaanse spits Celso Borges die eerder in 2008 al twee keren tegen Natio had gescoord. Maar ook Joel Campbell verdient extra aandacht. Beide partijen beginnen al zoekend aan het duel. Het eerste kwartier ligt Suriname beter op de bal, terwijl in het tweede kwartier de Costa Ricanen beter opkomen. Terwijl de Costa Ricanen het rustig aan doen, zijn de jongens van Dean Gorré  agressief en duidelijk uit op winst.

Nog voor het half uur brengt Diego Biseswar de bal voor het doel, maar Gleofilo Vlijter kan er met zijn voet net niet bij. Doelman Esteban Alvarado grijpt in. Het tempo van de spelers daalt. Donk moet goalie Warner Hahn bijstaan en een schot van de Costa Ricanen dicht bij de doellijn wegwerken. Suriname krijgt een goede kans om op voorsprong te komen. Sheraldo Becker breekt los, maar zijn voorzet komt niet aan bij Vlijter. Alvarado werkt weg. Bij een botsing met Mark Jozefzoon pakt de Costa Ricaanse doelman de bal buiten het strafschopgebied met zijn handen. Hands, zegt de arbiter en trekt de gele kaart voor Alvarado. Suriname krijgt net voor de rust een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Jozefzoon trapt rakelings langs de paal. Na 47 minuten gaan partijen de rust in met 0-0 op het scorebord.

Vlijter scoort Suriname's eerste doelpunt in het toernooi. Hij krijgt de bal aangespeeld door Damil Dankerlui, keert en schiet in het doel van Alvarado. Natio op voorsprong in de 52e minuut. Costa Rica gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Binnen een minuut staan de Costa Ricanen voor. Ronald Matarrita brengt de bal voor het doel van Hahn en Campbell is de Surinaamse verdediging te snel af. Hij kopt de gelijkmaker binnen (58e). Terwijl Natio nog moet bekomen van de gelijkmaker, krijgt Campbell opnieuw de ruimte om gevaarlijk te worden. Hij trapt op goalie Hahn, die de bal wegslaat. Borges trapt de rebound in het Surinaams doel (59).

Kelvin Leerdam krijgt een kans om gelijk te maken als Nigel Hasselbaink hem de bal aanspeelt voor het doel van Alvarado. Costa Rica neemt de wedstrijd volledig over, met veel balverlies bij Natio. De laatste tien minuten moet Costa Rica verder met tien man, omdat Francisco Calvo de rode kaart krijgt voor een overtreding op aanvoerder Ryan Donk in het strafschopgebied. Met de toegevoegde vijf minuten kan Natio niet profiteren van zijn numerieke meerderheid. Suriname verliest ook zijn tweede wedstrijd in dit toernooi. Natio speelt zijn laatste wedstrijd op 20 juli tegen Guadeloupe.