Prikken met Sinopharm vlot verlopen
13 Jul 2021, 06:43
foto
1.858 personen zijn maandag gevaccineerd met Sinopharm. In het weekend, tijdens de 'soft launch' was het drukker geweest. (Foto's: René Gompers)


Het Sinopharm vaccin is maandag officieel gelanceerd in het Politie Opleidingscentrum (POC). Het is ‘een beetje’ rustiger verlopen dan de ‘soft launch’ in het weekend. Aan het begin van de dag was er een grote toeloop geweest, tegen sluitingstijd om 18.00 uur was het heel erg rustig. 1.858 personen hebben het prikje van Sinopharm genomen op de eerste officiële prikdag.

Tijdens het 'leren omgaan' met het Sinopharm vaccin op zaterdag en zondag is, het vele malen drukker geworden dan was gepland. Er zouden in eerste instantie 300 mensen gevaccineerd worden in die 2 dagen. Uiteindelijk zijn 3.090 personen, overwegend Chinezen, met het Sinopharm vaccin geprikt.  Op zondag 2.575, een nieuw dagrecord.

Steven zit rustig voor zich uit te kijken in de observatieruimte. “Ik wilde al een hele tijd dat we meer keus hadden,” zegt hij in gesprek met Starnieuws. “Nu is het er. Ik heb meer vertrouwen in Sinopharm om mezelf en me omgeving te beschermen.” Steven heeft een foto laten maken tijdens het zetten van de prik. “Ik dacht dat het meer pijn zou doen vandaar dat ik mijn gezicht weg keerde,” lacht hij. “Ik ben bloeddonor, ik weet wel hoe het voelt als een naald naar je ader gaat.”

Steven dacht dat het prikje pijn zou doen...

Lucia Tull zit in de laatste groep die zich voor de dag laat vaccineren. Al haar vragen worden geduldig beantwoord tijdens de ‘intake’. Ze heeft verschillende allergieën. Ook Shalini Dwarkasingh-Ramautar, de superviserende arts bij POC, helpt haar gerust te stellen. “De artsen hebben gezegd dat AstraZeneca en Sinopharm beide goed zijn,” geeft Tull aan. “Ik heb goed nagedacht om te komen vaccineren. Een week geleden heb ik besloten het te doen. Het maakte eigenlijk niet uit met welke. Ik ben naar hier gekomen en dacht; als er geen Sino is dan maar die Astra. Ik wil gevaccineerd zijn. Ik wil terug naar leuke dingen doen met de familie zonder ons zorgen te maken over het virus.”   

Het officiële startsein om te prikken met Sinopharm is gegeven na korte toespraken van Dwarkasingh-Ramautar, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, Assembleelid Rui Wang (VHP) en een vertegenwoordiger van de Chinese ambassade. Dwarkasingh-Ramautar is tevreden over het verloop van de eerste officiële dag.  “In het begin hadden we een kleine ‘time squeeze’ omdat we de nodige speeches hebben gehad,” merkt ze op. “Maar het is vlot verlopen. De ‘overcrowding’ is dit keer ook minder geweest.” Ze geeft aan dat de organisatie geen ‘stormloop’ door de week verwacht. Tot en met zondag wordt alleen op POC het Sinopharm vaccin toegediend.

Advertenties