SLM beëindigt overeenkomst met Maleth Aero AOC Limited
30 Apr, 18:52
foto


De overeenkomst met Maleth Aero AOC Limited is de afgelopen week voortijdig beëindigd door Surinam Airways (SLM). De vluchten op de Mid-Atlantische route worden nu uitgevoerd door operator Privilige Style met het type A330-200 en een stoelcapaciteit van 20 C-class (Business class) en 255 Y- class (Economy class) stoelen.

Surinam Airways had vanwege de transitie-periode en totdat weer kan worden voorzien kan in de eigen vloot, Lessor Maleth Aero AOC Limited die voldoet aan alle commerciële en operationele vereisten, ingehuurd voor de uitvoering van de vluchten op de Mid-Atlantische route. De SLM geeft aan dat vanaf de opstart deze operatie te maken kreeg met ernstige verstoringen in de dienstregeling van en naar Amsterdam. 

Naast de additionele (wettelijke) kosten als gevolg van de verstoringen, zegt de vliegmaatschappij ook ernstig rekening te houden met de imago-schade die ontstaat door voortdurende vertragingen. “Gezien Surinam Airways nog in het voortgaand herstel zit, lopen wij hierdoor tevens het risico het met vereende krachten opgebouwde vertrouwen van het publiek te schaden”, schrijft zij in een persbericht.

Het is tegen deze achtergrond dat de overeenkomst met Maleth Aero AOC Limited de afgelopen week voortijdig is beëindigd. Surinam Airways zegt in een persbericht, eerder naar tevredenheid van haar passagiers gebruikgemaakt te hebben van Privilige Style. “Wij zetten met deze interventie in op het terugbrengen van de rust in de operatie en het neutraliseren van verdere afbreuk.”
Advertenties