Republic Bank steunt strijd tegen klimaatsverandering
24 Apr 2021, 16:46
foto


De Republic Bank Groep heeft de oprichtingsverklaring van de door de Verenigde Naties bijeengeroepen Net-Zero Banking Alliance (NZBA) mede ondertekend. De NZBA werd mede gelanceerd door de Financial Services Taskforce (FSTF) van het Prince of Wales' Sustainable Markets Initiative. Er zijn 42 andere banken in 23 landen wereldwijd bij aangesloten. Het stuk is gisteren door de bank ondertekend.

Nigel Baptiste, president en CEO van de Groep stelde het volgende: "Vanaf vandaag zullen we ons blijven richten op het afstemmen van ons merk, onze bedrijfsactiviteiten en de kredietportefeuilles van de Groep, op het bereiken van een netto nul-uitstoot van broeikasgassen tegen 2050.” Volgens hem zullen de initiatieven en de via NZBA aangeknoopte relaties ook bijdragen aan, en het bereiken van de doelstellingen van het raamwerk van de UNEPFI Principles of Responsible Banking, dat in 2020 is ondertekend.

Baptiste stelt dat de Republic Bank er trots op is een van de oprichters te zijn van dit historisch wereldwijd initiatief om de nadelige gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. “We zullen de nodige stappen ondernemen om onze kernactiviteiten om te vormen teneinde dit doel tegen 2050 te kunnen bereiken. We zullen ambitieuze duurzame doelen stellen voor onze producten en diensten, en systemen en procedures introduceren om de koolstofimpact op zowel onszelf als onze klanten, beter te meten in al onze bedrijfsactiviteiten.”

Het wereldwijde initiatief plaatst klimaatfinanciering in de voorste gelederen van de strijd tegen de huidige klimaatcrisis. De Groep merkt in een persbericht op dat klimaatactie een gedeelde verantwoordelijkheid is en als oprichtend lid van de NZBA heeft zij de stoutmoedige stap gezet om de strijd tegen klimaatverandering te bevorderen en zo de toekomst van de planeet en de komende generaties veilig te stellen.
Advertenties