Scholengemeenschap Kwatta wint Math Battle 2019
26 May, 20:52
foto
De deelnemende groepen bezig met de Math Battle. De wedstrijd vond zaterdag plaats. (Foto: SVWR)


De Math Battle is dit jaar gewonnen door: Scholengemeenschap Kwatta met als deelnemers: Shofar Sno, Gianni Bhattoe, Savora Nagessar, en Remy Jaddoe. Zij haalden 420 punten. De tweede prijs (380 punten) is behaald door AAHA met als deelnemers: Ryan Hu, Arcadi Abas, Anandeni Yash en Annemijn Steenland en de derde prijs (330 punten) ging naar het Miranda lyceum. Het team bestond uit: Rajeev Goerdin, Geronimo Tjon A Meeuw, Reddy Chen, en Payal Debipersad. 

Op 25 mei 2019 is voor de tweede keer de Math Batlle gehouden door de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren. Het geheel vond evenals vorig jaar plaats op de campus van de AdeKUS. De Math Battle is een wiskundewedstrijd waaraan leerlingen van het VWO kunnen meedoen. De wedstrijd begint door aan alle deelnemende groepen opgave 1 af te geven. Als zij deze opgave goed hebben, krijgen zij de volgende opgave en dit gaat zo door totdat er een klokuur voorbij is. Bij elke opgave is er een score van 20 of 30 punten te behalen. De groep met de hoogste score uit een totaal van 500 is de winnaar.

De opgaven zijn opgesteld door de dames Diana Getrouw, Shirley Tamrin en Regina Mahadewsing. De logistieke zaken waren in handen van: Sanjay Autar, Roxana Cheng Chang Sheng en Shanti Venetiaan. De deelnemende scholen waren: Arthur A. Hoogendoorn Atheneum, Henry Hassankhan Scholengemeenschap, Dependance Henry Hassankhan Scholengemeenschap, Miranda Lyceum, Scholengemeenschap Kwatta, Scholengemeenschap Sanatan Dharm, VWO-4, Scholengemeenschap Maho. Dit jaar is deze activiteit ondersteund door Tullow Oil.Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September