NDP-fractie vraagt president verkoop aandelen te heroverwegen
27 Apr 2019, 17:15
foto


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft president Desi Bouterse gevraagd om de voorgenomen verkoop van 30% aandelen aan Rosebel Gold Mines/Iamgold in heroverweging te nemen. Dit heeft de fractie in een brief aan de president gevraagd. Het schrijven is ondertekend door André Misiekaba, fractieleider van de de NDP.

Aan: De President van de Republiek Suriname
Zijne Excellentie D. D. Bouterse
Paramaribo

Betreft: Wijziging van de Delfstoffen Overeenkomst met RGM N.V.

Excellentie,

De NDP-fractie heeft kennis genomen van de voorgestelde wijziging van de Delfstoffen Overeenkomst met Rosebel Gold Mines N.V. (RGM), met als inzet de verhandeling van Suriname’s 30 procent aandelen aan RGM. Mede op basis hiervan hebben kopstukken van de fractie in het parlement zich gebogen over deze kwestie.

De fractie ziet de 30 procent aandelen nog steeds als een lucratieve investering voor Suriname, welke op termijn terugverdiend zal worden. Samenbundeling van nationale bedrijven met een optie van voorfinanciering van de (lopende) kosten die gepaard gaan met bovengenoemde investering, ziet de fractie als een reële optie.

Alhoewel er in de praktijk uiteenlopende zakelijke uitgangspunten kunnen zijn voor de verkoop van de aandelen, vraagt de fractie aan de President van de Republiek Suriname om deze zaak in heroverweging te nemen. De fractie rekent erop dat de President een weloverwogen besluit zal nemen en zal de Regering blijven ondersteunen in haar beleid om de economie verder te stabiliseren.

Hoogachtend,

Drs. André Misiekaba
Fractieleider NDP

Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May