Dodental Sri Lanka blijft stijgen
22 Apr, 04:41
foto
Politie in gesprek met geestelijken in een van de kerken die getroffen is bij de aanslag op Paaszondag. (Foto: Reuters)


In Sri Lanka zijn tot nu toe 24 personen aangehouden die verdacht worden van de acht dodelijke aanslagen op Paaszondag. Het dodental is volgens de politie van Sri Lanka intussen gestegen naar 290, terwijl honderden mensen gewond zijn geraakt. De gewonden zijn opgevangen door verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo. De samenleving is opgeroepen om bloed te doneren. De autoriteiten melden dat de situatie onder controle is. Er is een avondklok ingesteld en social media geblokkeerd.

Sri Lanka spreekt van een 'terreurdaad', hoewel de aanslagen nog niet zijn opgeëist. Vermoed wordt dat extremistische groeperingen verantwoordelijk zijn voor de bloedige aanslagen. De autoriteiten gaan na waar er fouten zijn gemaakt, want de Sri Lankaanse politie had tien dagen geleden gewaarschuwd dat er aanslagen waren aangekondigd op diverse kerken. De premier van Sri Lanka, Ranil Wickremsinghe, heeft via de media toegegeven dat de informatie bekend was dat er aanslagen zouden worden gepleegd. Er wordt een onderzoek gepleegd hoe er is omgesprongen met de informatie.

Gevreesd wordt dat door de aanslagen het geweld weer zal oplaaien in het land. Tussen de Tamiltijgers en het leger in Sri Lanka woedde bijna dertig jaar een burgeroorlog. In mei 2009 is aan de strijd een einde gekomen, nadat de leider van de Tamiltijgers werd doodgeschoten.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August