Verdachten gevonnist in doodslagzaak bewaker
02 Apr 2019, 08:16
foto


Kenneth H., Rene J., Alexandro M., Ashwin C. en Jeetender D. zijn op de rechtszitting maandag door kantonrechter Ingrid Lachitjaran gevonnist voor poging tot diefstal middels geweld de dood ten gevolge hebbende van de bewaker Sewcharan Lakhichand op 10 oktober 2016. Rene J, Alexandro M. en Kenneth H. kregen elk een celstraf van tien jaar opgelegd. Ashwin C. gaat voor zeven jaar de bak in en Jeetender D. hoorde een vonnis van drie jaar tegen zich vellen. De kantonrechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

De bewaker van een bouwmaterialenzaak werd op die bewuste avond op gruwelijke wijze mishandeld, waardoor hij het leven liet. Het slachtoffer werd gedood met een hamer. De verdachten verklaarden dat het niet hun bedoeling was om de bewaker te doden. Zij waren alleen van plan om te stelen. Uit het psychologische rapport blijkt dat slechts Ashwin D. een stoornis heeft. De overige verdachten hebben geen ziekelijke stoornis.

Op de vorige rechtszitting hadden de verdachten verklaard dat het niet in de bedoeling lag om het slachtoffer te vermoorden. Ze waren onder invloed van drank en maakten toen de afspraak om cement te stelen. De bewaker zou slechts worden overmeesterd en zijn mond zou worden geplakt. Alexandro M. zei dat hij nooit iemand zou vermoorden en dat hij zoiets niet kan doen. Rene J. merkte op dat hij verkeerde vrienden heeft gehad en dat hij een goede reputatie had. Ook gaf hij aan dat hij pas was getrouwd. Ashwin C. vroeg om een kans, terwijl Kenneth H. zei dat hij niet de intentie had om cement te stelen en iemand te doden. Jeeteender D. zei dat het hem speet dat iemand het leven heeft gelaten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April