Breeveld vraagt dringende actie van regering voor bosbrand
02 Apr 2019, 00:34
foto
Enorme rookwolken stijgen op door een bosbrand in Paramaribo-noord. De brand is al langer dan een week gaande, zonder dat die geblust wordt. (Foto's: René Gompers)


"Ik wil aandacht vragen voor de smeulende brandhaarden ergens in het noorden van Paramaribo, die een vieze rooklucht verspreiden. De gezondheid wordt ondermijnd. En ik vraag dringend om een aanpak van de regering." Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft de dagenlange rook die hangt in Paramaribo-noord aangekaart in De Nationale Assemblee.

Breeveld merkt op dat 's avonds de brand vrij helder, duidelijk te merken is. De geur gaat dwars door alles heen. Dit is niet goed voor de volksgezondheid. Hij benadrukt dat dringend hier wat aan gedaan moet worden.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons onderbreekt Breeveld en zegt dat het niet om smeulende haarden gaat, maar er zijn grote vlammen. Zij heeft dat zelf gezien. Het gaat om grasbranden en bosbranden. Mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten worden vervolgd. De hele stad wordt onder rook gezet. Het is vrij ernstig. De regering moet zo snel mogelijk handelen.

Starnieuws heeft een kijkje genomen bij Bridj Village waar ook een bosbrand woedde. De brandweer heeft maandagmiddag die brand geblust, maar iets verder is er een grote bosbrand duidelijk waar te nemen. Dikke rookwolken en vlammen zorgen voor enorme overlast. Het gebied is moeilijk begaanbaar, omdat het omringd is door water.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April