Ramautarsing bij acclamatie herkozen tot VES-voorzitter
02 Apr 2019, 04:38
foto
Het nieuwe bestuur van de VES. Van l-r: Swami Girdhari, Peggyta Bruinhart, Winston Ramautarsing, Naomi Alberg-Blijd en Steven Debipersad. (Foto: VES)


Winston Ramautarsing is bij enkele kandidaatstelling herkozen als voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). Hij is sinds 2016 voorzitter van de organisatie. Ook de bestuursleden Steven Debipersad en Naomi Alberg-Blijd zijn herkozen. Nieuw in het bestuur zijn Swami Girdhari, en Peggyta Bruinhart. Dit jaar zal het bestuur in zijn dagelijkse werkzaamheden ondersteuning krijgen van Lunice Heuvel en John Goedschalk.

De scheidende bestuursleden John Ramdat Tewarie en Sadhana Raghoebarsing zijn bedankt voor hun inzet in het afgelopen verenigingsjaar. Op de algemene ledenvergadering is het jaarverslag gepresenteerd, inclusief het financiële verslag. De leden hebben goedkeuring gegeven aan het gevoerde beleid en de financiële verantwoording.

De VES zegt ook dit jaar diverse activiteiten gepland te hebben, zoals de VES Economie Scriptieprijs, nieuwjaarsreceptie, CEO-talks, veld/bedrijfsbezoeken, lezingen en discussieavonden, eventueel in samenwerking met andere organisaties.

De leden hebben het bestuur gecomplimenteerd met de publicatie van het elektronische Surinaams Economistenblad INZICHT welke nu op kwartaalbasis verschijnt. Het bestuur werd ook opgedragen om nauwgezet de vinger aan de pols van de economie te blijven houden en met volle inzet de economische analyses van de VES op eenvoudige wijze naar de gemeenschap te vertalen.

De VES zal een bijdrage blijven leveren aan economische vraagstukken middels het aangaan van een gezonde dialoog met de belangrijkste actoren van het land, om duurzame welvaart voor de samenleving te bewerkstelligen. Vooral in deze sociaaleconomisch moeilijke periode is dit een bittere noodzaak, stelt de VES.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April