Sapoen: Partijen willen samenwerken met HVB
01 Apr 2019, 23:23
foto
Raymond Sapoen, politiek leider van HVB tijdens de bijeenkomst in Nieuw Nickerie. (Foto: HVB)


Politiek leider van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB), Raymond Sapoen, onthult dat er partijen zijn die willen samenwerken voor de verkiezingen van 2020. Hoewel hij ook gestemd heeft voor de wet die blokvorming van individuele partijen tegengaat, is het volgens Sapoen wel mogelijk om samen te werken. De HVB zal op een respectvolle en gepaste manier omgaan met de wet.

Dit zei Sapoen bij de installatie van vier kernen zaterdag in het partijcentrum van de HVB aan de St. Jozefstraat te Nieuw Nickerie. Het gaat om kernen uit de ressorten Groot Henar voorgezeten door Espinal Gomes, Zeedijk met Anouska Sokarijo, Nieuw Nickerie met als voorzitter Preshant Nirshu en Rambaran Mishreweg onder voorzitterschap van Roenesh Jiawan.

Sapoen zei dat hij altijd voorstander van was dat partijen mogen samenwerken met elkaar. De gewijzigde Kiesregeling verbiedt dat ook niet. "Maar wanneer het gaat om de officiële registratie om mee te doen aan de verkiezingen moeten partijen wel weten dat de wet slechts rekening houdt met één partij. We hebben alleen problemen gehad met de toelichting die zegt dat de kiezer niet weet wat de beginselen en de ideologie zijn bij pre-electorale combinatievorming. Dat a wetgever no mag bepaal nooit! Na a kiezer e bepaal, dat na eenmaal democratie", betoogde Sapoen. "Anders zeggen we dat al die tijd er alleen beginselloze en ideologieloze combinaties aan de macht waren". HVB heeft al aangekondigd alleen de verkiezingen in te gaan en geen wet daarvoor nodig te hebben.

Voorzitter Mike Noersalim deed een oproep aan de nieuwe leden die voor het eerst de gelofte als volwaardige HVB-er moesten afleggen de erecode voor partijleden naar beste vermogen na te leven. "Elk lid probeert zonder dwang of enige belofte anderen voor onze hervormingsmissie te overtuigen. Blijft u respect hebben voor andersdenkenden en span je in voor in het bijzonder de sociaal kwetsbaren in uw omgeving. Stimuleer zoveel mogelijk zelfredzaamheid en eigen initiatief en wees vooral onder alle omstandigheden eerlijk en rechtvaardig", zei Noersalim. Hij stelde dat de afgelopen twee jaren de partij in het westelijk district langzaam maar gestadig is gegroeid. “De positie van de rode partij in Nickerie is sterk aan het wankelen door de instabiele houding van haar Assembleelid," zei Noersalim.
Advertenties