Waterwegen in Nickerie krijgen schoonmaakbeurt
21 Mar, 08:41
foto
Een zicht op een schoongemaakt kanaal in Nickerie. De natte infrastructuur in het district krijgt een schoonmaakbeurt. (Foto: LVV/NII)


De dichtbegroeide natte infrastructuur in het district Nickerie krijgt een schoonmaakbeurt. Ambtenaren van de afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn bezig met de werkzaamheden. De landbouwgebieden in het district zullen na dit onderhoud optimaal voorzien zijn van de aan- en afvoer van het irrigatiewater.

Het gaat om “na-onderhoudsbeurten” in het kader van ruim 20 cultuurtechnische projecten. Intussen is er al 200 km aan lozing aangepakt, zegt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.

De afdeling Regio-West is ook bezig met de voorbereidingen voor het aanpakken van de droge infrastructuur. Met een goed onderhouden infrastructuur wordt verwacht dat de productie in de agrarische gebieden gegarandeerd blijft en zal toenemen. Het ministerie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de infrastructuur binnen de agrarische gebieden en plant momenteel ook onderhoudsactiviteiten in de andere regio’s, meldt LVV.