Verdachte in zedenzaak veroordeeld
19 Mar, 11:38
foto


Tetijese W. is maandag door kantonrechter Ingrid Lachitjaran gevonnist tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 16 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Deze straf is conform de eis van officier van justitie Nirmala Maikoe. De magistraat vindt dat wettig en overtuigend bewezen is dat de verdachte seksueel getinte handelingen met een minderjarig meisje heeft gepleegd.

De verdachte had verklaard dat hij had geprobeerd om seks te hebben met de tiener. Toen hij merkte dat ze pijn had, stopte hij. Hij heeft daarna met haar geknuffeld en heeft haar gezoend. Volgens het visum van de arts is er geen geweld gebruikt en heeft er geen penetratie plaatsgevonden. Ook beweerde de verdachte dat hij niet wist dat het meisje minderjarig was. De eerste keer stopte hij zijn seksuele handelingen toen hij merkte dat het meisje pijn had. Bij de tweede keer was hij onder invloed van alcohol en heeft hij slechts geknuffeld en gezoend.

Volgens de tante van het meisje had het slachtoffer aangegeven, dat ze misbruikt is. Maikoe keurde de handelingen van de verdachte af. Ze haalde toen aan dat de man afspraken maakt met een minderjarig meisje om seksuele handelingen te plegen, terwijl hij een gezin heeft. De handelingen zou hij eerder met zijn vrouw moeten plegen dan met het meisje. Ze noemde de handeling een ernstig strafbaar feit.

Irvin Kanhai die de verdachte juridisch bijstaat, voerde aan dat het slachtoffer en de verdachte een liefdesrelatie met elkaar hadden en dat dit wel voorkomt bij mensen die in stamverband leven. De kantonrechter verwierp deze zienswijze van Kanhai.

Wanita Ramnath