Hoefdraad: Geen onwil om DNA niet te antwoorden
20 Feb 2019, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons tijdens de schorsing in overleg met regeringscoördinator in DNA, minister Soewarto Moestadja van Arbeid. Zij verdaagde hierna de vergadering naar donderdag. (Foto: Raoul Lith)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om een reactie gevraagd over het niet aanwezig zijn in De Nationale Assemblee (DNA) dinsdag, zegt aan Starnieuws dat het geen onwil was, of geen respect tonen voor de volksvertegenwoordiging. Hij moest bij de president zijn om 13.00 uur voor een belangrijke vergadering met Alcoa. Op grond daarvan kon hij niet vóór die tijd aanwezig zijn in DNA. Het college had geëist dat de regering uitleg zou geven over het ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname.

Hoefdraad zegt doorgegeven te hebben dat hij een belangrijke bespreking had. De bewindsman had gedacht dat na de vergadering over Alcoa hij het standpunt van de regering kon meedelen aan DNA. "Ik had gedacht dat de makkelijkste oplossing was en ik tussendoor de ruimte zou krijgen, maar dat blijkt niet het geval te zijn," zegt Hoefdraad.

De minister zegt dat hij "ready is om DNA te antwoorden". Hij vindt het jammer dat het zo is gelopen. Assembleevoorzitter Jennifer Simons had aan het begin van de vergadering aangegeven dat zonder het antwoord van de regering over het ontslag van Gersie het college niet verder zou vergaderen. Alleen de ingekomen stukken werden behandeld in afwachting van de komst van de minister. Toen uiteindelijk bleek dat het onduidelijk was hoe laat Hoefdraad er zou zijn, is de vergadering door Simons verdaagd naar donderdag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May