Robinhood en Transvaal delen punten: 1-1
11 Feb 2019, 00:56

De strijd tussen de twee niet weg te denken ploegen bij de Surinaamse Voetbal Bond, Robinhood tegen Transvaal, is 1-1 geëindigd. Een stand die reeds bij de rust was bereikt. Technisch was het niet een geweldige partij. De publieke belangstelling voor deze strijd, zondag in het André Kamperveenstadion was goed.

Deze 1e divisie wedstrijd begon heel strak, zowel in de verdediging als de aanval. Naarmate de strijd vorderde, ontbrak het aan tactische ingrediënten. Transvaal kwam vroeg in de ontmoeting al op voorsprong. De bal werd slecht uitverdedigd bij Robinhood. Rivaldo Doorson kreeg de bal voor de voeten en werd in de 16-meterzone neergehaald. De arbiter floot voor penalty welke ook feilloos werd genomen door Rinaldo Kemble: 1-0.

Daarna kreeg Robinhood enkele goede kansen maar doelman Rivaldo Adipi was fantastisch onder de lat. Hij stopte ook een doelrijpe kans van Stefano Rijssel van Robinhood in deze helft. Vanuit links werd de bal laag voor het doel voorgetrokken door Roche Rosebell. Isiah Helstone die voor de doelmond onafgedekt stond kon van dichtbij de gelijkmaker intikken: 1-1

Veel van het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Het startte weer goed maar hoogstaand was het uiteindelijk niet zoals werd verwacht. Robinhood kreeg eerst de betere kansen. Ook in de tweede helft was Stefano Rijssel van dichtbij onfortuinlijk. Een aanval op rechts kwam voor zijn voeten, hij schoot maar doelman Adipi was zelfverzekerd en stopte de bal. Een doelpunt van Robinhood werd afgekeurd omdat de bal via de hand van een speler in het doel van Transvaal belandde. In de slotminuten kreeg Transvaal enkele doelrijpe kansen om de wedstrijd op slot te zetten. Echter faalde de club waardoor de stand 1-1 bleef.

Door het gelijkspel is Inter Moengo Tapoe nu op gelijke aantal punten is komen te staan met Robinhood. De ploeg uit Moengo won zaterdag thuis in Ronnie Brunswijkstadion met 2-1 van West-United. Robinhood heeft nu 27 competitiepunten en bezet de tweede plek. Inter is vanwege een mindere doelsaldo op de derde plek. De eerste plaats is nog steeds voor Leo Victor met 31 competitiepunten.