Kanhai heeft geen toegang tot cliënten mega drugszaak
17 Jan, 00:00
foto
Raadsman Irvin Kanhai


Irvin Kanhai, raadsman van douaneambtenaar Dharmindersingh Achaiber (49) en vrachtwagenchauffeur Shailendra Oemrawsingh (43), heeft geen toegang tot zijn cliënten. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat de verdachten voorlopig in het belang van het onderzoek, geen contact mogen hebben met derden.

Kanhai zegt aan Starnieuws dat hij hiertegen in beroep is gegaan. Hij hoopt dat in de loop van donderdag een besluit wordt genomen door de rechter. Het contactverbod geldt ook voor de inklaarders Hillary G. (55) en Vanella M. (30). Zij zijn ingesloten in de zaak waarbij op 8 januari iets meer dan 2200 kilogram cocaïne is ontdekt in de Jules Sedney haven.

De vier personen zijn in verzekering gesteld woensdag. Dit gebeurde een dag nadat de ondernemer Nitender Oemrawsingh (40) dood werd aangetroffen op het strand in buurland Guyana. Hij is door een pistool van dichtbij in zijn voorhoofd geschoten.

Intussen is in Guyana autopsie gepleegd op het lijk. Een oom van de overledene heeft het lijk geïdentificeerd. De familie hoopt zo snel mogelijk het ontzielde lichaam in Suriname te hebben.