Betonnen mast EBS op rijdende auto terechtgekomen
11 Dec, 09:44
foto
De betonnen mast van de EBS aan de Jagernath Lachmonstraat is op een auto terechtgekomen. De foto's gaan viral op social media.


Een betonnen mast van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Jagernath Lachmonstraat is vanmorgen op een auto terechtgekomen. Starnieuws verneemt dat de mast losgeraakt is. De kolossale masten zijn niet op een betonblok bevestigd, maar zijn gewoon een meter in de grond geplaatst.

Door de regen is de grond rond de mast zacht geworden, waardoor het gevaarte omlaag kwam en op het dak van een auto is terechtgekomen. Voor zover bekend zijn er geen ernstige gewonden gevallen.

De brandweer moest er aan te pas komen om de betonnen mast te verwijderen. De EBS kon op dit moment geen informatie verstrekken, maar komt later op de dag met een persbericht. Er is veel kritiek op het 'pilot project' van het bedrijf. Deskundigen hebben gewezen op het gevaar van het gebruik van betonnen masten zo dicht langs de weg. Ook de wijze van bevestigen van de masten, wordt bekritiseerd.