Godo-spaaractie: SRD 100 voor nieuwe spaarders
31 Oct 2018, 23:32
foto


De Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo houdt in verband met Wereldspaardag vandaag, een speciale spaaractie. Mensen die komende week een spaarrekening openen bij Godo, krijgen van de bank een eerste inleg van SRD 100. Met deze actie wil Godo het sparen in Suriname stimuleren. De actie loopt tot en met 6 november.

Wereldspaardag heeft als doel mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen. De belangrijkste reden om te sparen is om geld beschikbaar te hebben voor bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven, een nieuwe wasmachine of een hoog uitgevallen tandartsrekening, zegt Godo in een persbericht.

Wereldspaardag is in 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië. Banken, spaar- en kredietcoöperaties en scholen over de hele wereld geven aandacht aan deze dag.

GODO wil mensen helpen om te sparen. Daarom heeft de bank onder andere het Happy Money Bee Sparen-programma voor de lagere scholen ontwikkeld. Het sparen wordt de leerlingen makkelijk gemaakt. Aan het openen van een rekening zijn administratiekosten verbonden, meldt de voorlichting van Godo.
Advertenties