DSB wil SRD 221 miljoen ophalen met nieuwe aandelen
01 Nov 2018, 00:00
foto
Toppers van DSB Bank over de enorme hoeveelheid aandelen die uitgegeven worden. Van links-rechts: René van Rooij, Peter Ng A Tham en CEO Hanna Lieuw Hie-Gonesh. (Foto: René Gompers)


DSB Bank bank geeft meer dan 27 miljoen nieuwe aandelen uit, voor SRD 8 per stuk. Vanaf vandaag krijgt de samenleving de kans om de nieuwe aandelen te kopen. “Dit betekent niet dat de DSB in de problemen is, integendeel,” benadrukt Hanna Lieuw Hie-Gonesh, CEO van de bank. “De bank is voldoende liquide om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Met de uitgifte van de nieuwe aandelen wordt het eigen vermogen versterkt door nieuwe aandelen uit te geven.” Met de verkoop van nieuwe aandelen wil DSB SRD 221 miljoen ophalen.

De leiding van de bank heeft in gesprek met journalisten, zaken toegelicht over de grote stap. De ‘aandelen emissie’ is onderdeel van het herstelplan van de bank geven Lieuw Hie, Chief Operations Officer René van Rooij en Chief Commercial Officer Peter Ng A Tham aan. In 2016 heeft de bank flink verlies geleden. Het had te maken met slechte crediteurs. De overheid is daar niet één van wordt er benadrukt. De bank heeft de krediet portefeuille opgeschoond en maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. De verliezen worden ingelopen.

De bank heeft ook de keus om met een deel van de winsten het eigen vermogen te versterken. Maar met de ‘aandelen emissie’ wordt dat doel sneller gehaald, wordt er aangegeven. Vanaf 1 november tot en met 20 november kunnen geïnteresseerden zich inschrijven bij de bank. Dat kan fysiek en online. De toewijzing van aandelen "zal binnen drie dagen na de uiterste inschrijfdatum geschieden." Op zaterdag 3 november om 10.00 uur wordt een presentatie verzorgd over de ‘aandelenemissie’ in de Banquet Hall van Hotel Torarica.

“Met deze emissie beoogt de bank 221 miljoen SRD aan nieuw kapitaal binnen te halen ter versterking van het eigen vermogen en daarmee verbetering van de solvabiliteitsratio,” benadrukt Lieuw Hie. “De financiële projecties die zijn gemaakt, geven ons vertrouwen dat DSB een solide en gezonde toekomst tegemoet gaat.” De bank verwacht groot succes. Voor velen is er nu een kans om te beleggen bij de bank, geven de directieleden aan. Voor de uitgifte van de nieuwe aandelen kostte het SRD 47,45 om een DSB-aandeel te bemachtigen. Voor de ‘emissie’ is de prijs vastgesteld op SRD 8. De aandeelhouders wordt op het hart gedrukt om ook zelf op dsb.sr de financiële vooruitzichten en verwachtingen van de bank in te kijken.

Assuria NV die voor 44 procent aandeelhouder is van de DSB, staat garant voor deelname tot een bedrag van SRD 170 miljoen. “Dit betekent dat als niemand belangstelling zou hebben, dat we in ieder geval SRD 170 miljoen kunnen toevoegen aan ons eigen vermogen,” geeft Lieuw Hie aan. “Dit betekent dat DSB reeds nu een substantiële verbetering van de solvabiliteitsratio tegemoet ziet.” Het ligt in de bedoeling dat Assuria een deel van de nieuwe aandelen gaat afstoten. Met de uitgave van nieuwe aandelen telt DSB Bank nu afgerond 38 miljoen aandelen.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April