Scholieren leren op speelse manier doordenken
31 Oct 2018, 12:29
foto
Bij de nieuwe methode moeten kinderen op hun eigen manier leren en zelfstandig worden. (Foto's: BEIP)


In deze week zullen meer dan 370 scholieren uit Paramaribo, Commewijne, Saramacca, Para, Marowijne en Brokopondo de Nationale Kunstbeurs 2018 bezoeken. Tijdens hun bezoek zullen ze op een speelse manier leren door te denken aan de hand van een maatschappelijk probleem.

De scholieren van de 4e en 5e klas zullen een vraagstuk analyseren, hun eigen oplossingen daarvoor bedenken en deze vervolgens samen filmen. De eindresultaten zullen worden gedeeld. Op deze manier laat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de kinderen van tien scholen kennismaken met een nieuwe manier van leren.

Tijdens de sessie zullen vakken zoals taal, rekenen, natuurkunde en aardrijkskunde samen worden gebruikt om te komen tot het antwoord op vragen, zegt het Basic Education Improvement Program (BEIP) in een persbericht. De scholieren kunnen kiezen voor een activiteit die zij zelf het leukst vinden: dans, filmen/fotografie, acteren, verhalen schrijven of kunst maken. Alle activiteiten vloeien tot een thema Houd Suriname Schoon.

Deze activiteit moet steeds meer scholieren en hun docenten bekend maken met het nieuwe curriculum van de lagere school en de daarbij horende vernieuwende manieren van lesgeven. Het BEIP zal tot en met 2020 onder andere het curriculum van de 5e en 6e klas vernieuwen en leraren trainen in moderne manieren van lesgeven.

Op deze manier leren kinderen op hun eigen manier, zelfstandig en worden beter in staat gesteld hun talenten toe te passen. Deze nieuwe onderwijsmethode richt zich op de individuele behoeftes van kinderen en moet terug te zien zijn in verbeterde schoolresultaten.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April