Hoefdraad: Probleem Ornamibo kan duurzaam oplossen
31 Oct 2018, 02:49
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën (midden) heeft zondag een delegatie van Iamgold ontvangen op zijn kantoor.


Een consortium wil voor Iamgold een feasibility studie uitvoeren over biomassa voor energie-oplossingen. Een delegatie onder leiding van Michel Raafenberg, Senior Associate Corparate Affairs van Iamgold, heeft zondag een bezoek gebracht aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om de mogelijkheden hierover te bespreken.

De bewindsman zegt aan Starnieuws dat dit gesprek gevoerd is naar aanleiding van de problematiek van de vuilstortplaats te Ornamibo. De mogelijkheid kan worden bekeken om het vuil om te zetten in energie. Er is een duurzame oplossing nodig voor dit probleem.

Hoefdraad merkt op dat de mogelijkheid van public private partnership is besproken. De studie en de financiering zal Suriname niks kosten. Indien het project wordt uitgevoerd, zal het probleem van Ornamibo tot het verleden behoren. Daarnaast zal er ook goedkopere energie beschikbaar komen. Dit betekent tevens dat de Staat minder subsidie hoeft te geven aan de energiesector.

De verdere gesprekken zullen worden gevoerd door de ministeries van Openbare Werken, Transport & Communicatie en Volksgezondheid. Er moet volgens de minister ook een mindshift komen over hoe omgegaan wordt met vuil. Het consortium heeft ervaring met het omzetten van huisvuil in energie. In verschillende landen zijn deze studies succesvol uitgevoerd.
Advertenties