Cleopatra Jessurun wordt directeur Volksgezondheid
27 Oct 2018, 08:26
foto
Cleopatra Jessurun wordt directeur van Volksgezondheid.


Cleopatra Jessurun wordt de nieuwe directeur van Volksgezondheid. Zij gaat haar functie als medisch directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC) inruilen voor deze baan. Dit bevestigt minister Antoine Elias tegenover Starnieuws. Elias heeft als toenmalig directeur van het MMC samengewerkt met Jessurun.

Directeur Maureen Wijngaarde-Van Dijk van Volksgezondheid heeft per 9 oktober haar ontslag uit overheidsdienst aangevraagd. Ze heeft drie jaar in de functie gediend. Zij heeft aangegeven zich verder en breder te willen verdiepen in de public health. Ze gaat ingaande 1 november met verlof en aansluitend op 1 augustus 2019 met ontslag.

Jessurun zal per 1 januari aantreden bij Volksgezondheid. Haar benoeming is goedgekeurd door president Desi Bouterse. Per 1 december zal Robert Mohammed aantreden als onderdirecteur van Volksgezondheid. Muriel Ravenberg is onderdirecteur Administratieve Diensten, Georgian Singorawi is onderdirecteur Financieel Beheer.

Aarti Kalloe is benoemd tot directeur Streekziekenhuis Marwina in Albina. Dit ziekenhuis draait al. De eerste patiënten zijn reeds opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn drie specialisten die werkzaam zijn in het ziekenhuis. Na een geruisloze opening moet tegen eind november/begin december de officiële opening plaatsvinden. Sedert 17 september zijn de deuren van de poli van de internist open voor consult.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May