Meer OWT&C-projecten voor West-Suriname in de pijplijn
26 Oct 2018, 22:58
foto
Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie, oriënteert zich met stafleden bij de werkzaamheden in West-Suriname. (Foto: OWT&C/NII)


Het weggedeelte vanaf de afslag van Kwakoegron tot de brug van Pikin Saron, wordt geasfalteerd. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft zich donderdag samen met stafleden ter plekke georiënteerd. Hij gaf aan dat er meer projecten in de pijplijn zitten. Zo zal 8 kilometer weg nabij Bigi Poika worden aangepakt en volgen daarna werkzaamheden aan het weggedeelte Washabo/Apoera.

De werkzaamheden in West-Suriname zijn een onderdeel van het Dalian IV-project en worden uitgevoerd door Nuclear Technology Development Co. Ltd. Sunecon Sintec is belast met de controle. Volgens afspraak zal de aannemer voor eind oktober minstens één kilometer weg asfalteren. Naast het verharden van de weg is er een voetpad van twee meter aan één zijde van de weg aangelegd. Ook zijn er duikers geplaatst voor de afvoersloten. Volgens planning zal dit project midden december van dit jaar worden opgeleverd.

Pengel zegt dat er voor deze strekking is gekozen, omdat het om een bewoond gebied gaat en de mensen hebben heel veel last van stof. Het is een belangrijke weg, waarover veel zwaar verkeer gaat, die tijdens de regen moeilijk begaanbaar wordt. De wegen rond Bigi Pika en Washabo/Apoera zijn tijdens de regen moeilijk begaanbaar. Ook de brug bij Witagron heeft dringend aandacht nodig. Het ministerie is nu bezig met een ontwerp om dit werk in het eerste kwartaal van 2019 uit te voeren.

Aan de weggebruikers doet het ministerie een beroep om zich te houden aan de toegestane tonnage van 13 ton per as, bij het vervoeren van zwaar transport, meldt de voorlichting van OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April