Inventarisatie ouders die geen inschrijfgeld kunnen betalen
02 Sep 2018, 06:38
foto
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.


De Nationale Assemblee heeft de regering gevraagd om te inventariseren welke ouders het inschrijfgeld dat gevraagd wordt door de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) niet kunnen betalen. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had aangegeven vrijdag dat ouders die het geld niet kunnen betalen dit kenbaar moeten maken aan het ministerie.

Assembleeleden voerden aan dat ouders niet uit Stoelmanseiland en andere verre plaatsen in het binnenland kunnen afreizen naar Paramaribo om aan te geven dat zij het inschrijfgeld niet kunnen betalen. Aan de regering is voorgehouden dat op districtscommissariaten en wijkkantoren van Sociale Zaken en Volkshuisvesting de ouders terecht moeten kunnen.

Minister Soewarto Moestadja, coördinator van de regering in De Nationale Assemblee, gaf aan dat zijn collega van Sociale Zaken wel zal willen meewerken om de ouders te registreren. Minister Cristien Polak heeft wel aan Moestadja meegedeeld dat Sociale Zaken de middelen niet heeft om het inschrijfgeld te betalen. Dit bedrag zal uit een andere pot moeten komen.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat door de inventarisatie de minister meer informatie heeft wanneer zij weer om de tafel zit met Fibos. De volksvertegenwoordiging is niet te spreken over dat eenzijdig een bedrag is vastgesteld door het Fibos, zonder af te stemmen met het ministerie.
Advertenties